Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Informatie over Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord BevelandWandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland is onderdeel van het Wandelnetwerk Zeeland. Dit wandelnetwerk biedt 165 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het Zeeuwse eiland Noord Beveland biedt de wandelaar een unieke eilandervaring. Vanaf de dijken heb je een geweldig uitzicht inlands op het polderlandschap en ook op Het Veerse Meer en de Oosterschelde.

Met de wandelknooppunten kun je zelf bepalen waar je wandelt en hoe lang je wandeling wordt. Je bepaalt ook welke elementen je in je wandeling wilt voegen. Je kunt onderweg de wandeling ook uitbreiden of verkorten.

Wat zijn de aanraders in het Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland?

– Colijnsplaat. Colijnsplaat is een aanrader om te bezoeken tijdens je wandeling op Noord Beveland. Colijnsplaat is een actief vissersdorp aan de Oosterschelde. Op donderdag is de visafslag actief en te bezoeken. Er wordt dan onder meer de befaamde Oosterscheldekreeft verhandeld. Wandel over de oude, houten aanlegsteigers en je ervaart het vissersbestaan. De Voorstraat in het dorp is de belangrijkste straat van het dorp. Het is ook een historische straat, met haar lindebomen en monumentale pandjes. Je vindt er ook diverse restaurants en terrassen.

– Kamperland. In het dorp Kamperland is een heuse Zeeuwse bierbrouwerij gevestigd: Bierbrouwerij Emelisse. Het dorp Kamperland is daarnaast het grootste dorp van Noord Beveland.


Natuur en landschap van Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

Noord Beveland is omringd door de Noordzee, De Oosterschelde en Het Veerse Meer. Dit levert naast mooie uitzichten over deze waterpartijen, ook 50 kilometer kust op. Deze biedt een eindeloos aantal variaties in overgangen van water en land. Inlands een prachtig uitgestrekt landschap. Je kunt ver kijken op Noord Beveland.

Noord Beveland grenst aan de noordzijde aan Nationaal Park Oosterschelde. Dit is een prachtig stukje natuur dat door de getijstromen een prachtige variatie in plant- en diersoorten. Klik hier voor meer informatie over de Oosterschelde.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Eindeloos eiland Noord Beveland:

Informatie over Wandelnetwerk Schouwen Duiveland, langs water en land

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie