Wandelnetwerk De Peel

Informatie over Wandelnetwerk De PeelWandelnetwerk De Peel

Wandelnetwerk De Peel is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant. Wandelnetwerk Brabant is ruim 6000 kilometer in omvang en grenst aan het Wandelnetwerk België. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit wandelknooppunten. Je kunt via wandelknooppunten zelf een wandelroute uitstippelen en bepalen hoe lang je wandeling wordt.

De Peel is een gebied met naald- en loofbossen, vennen en weilanden. Nationaal Park De Groote Peel is een uniek natuurgebied dat toegankelijk is voor de wandelaar. Het is een hoogveengebied waar vroeger veel turf werd gestoken. Het is een natuurgebied dat erg vogelrijk is. Het gebied loopt helemaal door tot over de grens met Limburg.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk De Peel?

Deurne. Deurne is landelijk gelegen in de Peel op de grens van Brabant en Limburg. Deurne is een dorp met een knusse stadse allure, omgeven door adembenemende natuur en intieme dorpjes met een rijk verleden in de veenkoloniale geschiedenis. Deurne heeft een aantal mooie bezienswaardigheden waaronder een aantal kastelen. Daarnaast is Museum Wieger te vinden in Deurne. Dit is een gemeentelijk museum vernoemd naar Hendrik Wiegersma, een bekend kunstenaar in Nederland.

Asten.  Asten dateert waarschijnlijk al terug tot aan de Romeinse tijd. Asten heeft bekendheid vergaard met het gieten van klokken. Er is ook een museum te vinden dat voornamelijk aan dat verleden is gewijd: Het Klok & Peel museum. Asten heeft daarnaast nog een 15-tal Rijksmonumenten te bewonderen.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk De Peel

Nationaal Park De Groote Peel is de belangrijkste trekpleister van dit wandelnetwerk. Het park strekt zich uit over zowel Brabant als Limburg. Het voormalig hoogveengebied is tegenwoordig niet meer als zodanig te herkennen. De Groote Peel biedt een landschap van afwisselend veenmoeras, plassen, open heideterreinen en zandruggen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk De Peel

De wandelkaart voor Wandelnetwerk De Peel  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk De Peel:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Het Groene Woud

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie