Wandelnetwerk De Merode

Informatie over Wandelnetwerk De MerodeWandelnetwerk De Merode

Wandelnetwerk De Merode is onderdeel van Wandelnetwerk Antwerpen. Het overschrijdt ook de provinciegrenzen met Vlaams Brabant en Belgisch Limburg. Het wandelnetwerk De Merode en Wandelnetwerk Antwerpen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk De Merode is goed voor 512 kilometer aan wandelpaden en 421 wandelknooppunten in De Antwerpse Kempen. Dit Wandelnetwerk staat bekend om de enorme natuurpracht en daarnaast het cultureel erfgoed. Het wandelnetwerk is gelegen in 3 Belgische provincies wat een wandeling op dit wandelnetwerk extra dynamisch maakt.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk De Merode?

wandelnetwerk De MerodeAarschot. De inwoners van Aarschot worden ook wel de kasseistampers genoemd. Dit is al een oude bijnaam en werd al in de 15e eeuw gebruikt. Aarschot ligt helemaal zuidelijk in het Wandelnetwerk De Merode. Aarschot heeft een behoorlijke lijst met bezienswaardigheden waaronder De Onze-Lieve-Vrouwekerk en de ’s Hertogenmolens. Deze laatste zijn waterraderen boven rivier de Demer. Aarschot heeft naast de Hagelandse Wijn ook een eigen bier: De Aarschotse Bruine. Dit bier wordt sinds tijden weer in Aarschot gebrouwen en wordt zo gemaakt dat het nagenoeg hetzelfde smaakt als vroeger. Een echt Belgisch bier.

Westerlo. In Westerlo staat Kasteel Westerlo of Kasteel De Merode genaamd naar de adelijke familie De Merode.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk De Merode

De vlakke Antwerpse- en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het fotogenieke decor. Naast heel wat groen – van heidestroken tot loofbossen, van duinengordels tot moerassige turfgronden. De Merode is zeer divers. Naast bomvol cultuur zit je voor wat betreft natuur goed bij De Merode.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk De Merode

De wandelkaart voor wandelnetwerk De Merode is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk De Merode:

Wandelnetwerk Pajottenland

Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle Wandelnetwerken België

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie