Wandelnetwerk De Brabantse Kempen

Informatie over Wandelnetwerk De Brabantse Kempen

Wandelnetwerk De Brabantse KempenWandelnetwerk De Brabantse Kempen is onderdeel van Wandelnetwerk Brabant. Het wandelnetwerk Brabant is ruim 6000 kilometer in omvang en bestaat uit wandelknooppunten. Met wandelknooppunten stippel je zelf je wandelroute uit en bepaal je zelf hoe lang je wandeling wordt en wat je wilt zien.

Wandelnetwerk De Brabantse Kempen ligt, zoals de naam al zegt, in de Brabantse Kempen. De Kempen worden gekenmerkt door heidevelden, bossen en open uitzichten. Daarnaast is er genoeg dorps- en stedelijk schoon te bewonderen. Eindhoven is centraal gelegen in het wandelnetwerk.  Je zit daarnaast dicht bij de Belgische grens, een grensoverschrijdende wandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat zijn de aanraders op Wandelnetwerk De Brabantse Kempen?

– Oirschot. Het dorp Oirschot ligt temidden van 11 natuurgebieden. Het heeft een beschermd dorpsgezicht wat inhoudt dat het aangezicht niet snel zal moderniseren. Daarnaast telt Oirschot ruim 300 Rijksmonumenten.

– Eindhoven. Door het hele centrum van Eindhoven zijn wandelknooppunten aangelegd. Als je er van houdt, is een stadswandeling door Eindhoven goed mogelijk. Eindhoven telt 140 Rijksmonumenten en verschillende delen zijn beschermd stadsgezicht. Interessante bezienswaardigheid zijn daarnaast het Van Abbemuseum en het Historisch Openluchtmuseum.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk De Brabantse Kempen

De Kempen biedt heidevelden, bos en vergezichten. Een aantal gebieden zijn de moeite waard om in de wandelroute in te plannen. Net noordelijk van Eindhoven ligt De Nieuwe Heide, een gebied met voornamelijk dennenbos. Het gebied, dat ooit voor productiehout was bedoeld, wordt steeds meer een natuurgebied. Ook Landgoed De Utrecht is eveneens de moeite waard. Een natuurgebied dat voornamelijk bestaat uit grove den, maar omringd wordt door heidegebieden.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk De Brabantse Kempen

De wandelkaart voor Wandelnetwerk De Brabantse Kempen  is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk De Brabantse Kempen:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk De Peel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie