Wandelnetwerk De Baronie

Wandelnetwerk De BaronieInformatie over Wandelnetwerk De Baronie

Wandelnetwerk De Baronie is onderdeel van het Wandelnetwerk Brabant. Het wandelnetwerk beslaat 817 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk is opgebouwd uit wandelknooppunten. Met wandelknooppunten kun je zelf je wandelroute uitstippelen en zelf bepalen wat je wilt zien.

De Baronie is het gebied onder de Brabantse stad Breda. Vroeger heette dit het Land van Breda. Het is nooit echt een Baronie geweest. Wat van belang is, is dat dit gebied geweldig is om in te wandelen. Het ligt vlak aan de grens met België en kent mooie natuur.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk De Baronie?

Breda. Het bolwerk Breda is ontstaan aan de samenvloeiing van de rivieren de Aa en de Mark. Breda kreeg in 1252 stadsrechten. Bij een wandeling door de stad is de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Grote Markt niet te missen. In 2009 is Breda nog benoemd tot beste binnenstad van Nederland. Vanwege het aantrekkelijke stadsaangezicht en de bosrijke omgeving wordt Breda ook wel Parel van het Zuiden genoemd.

Baarle-Nassau. Baarle-Nassau is bekend om haar enclaves. Nergens ter wereld is een gemeente zo sterk verweven met een gemeente van het buurland. Het dorp Baarle wordt vaak beschouwd als een legpuzzel, die in totaal uit 30 stukjes Nederlands en Belgisch grondgebied bestaat.

Het pittoreske centrum van Baarle lokt vele toeristen uit de wijde omgeving. Met name in het weekend bruist het centrum van gezelligheid. Toeristen komen naar Baarle om gezellig te winkelen of om te genieten van vele bourgondische restaurantjes en gezellige terrasjes. Of gewoon voor een heerlijk wandeling door het sfeervolle dorpscentrum met tal van bezienswaardigheden.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk De Baronie

Wandelnetwerk De Baronie heeft naast een aantal mooie steden en dorpen op natuurgebied het een en ander te bieden. Rond Breda is het gebied behoorlijk bosrijk. Een van de grotere bosgebieden, De Chaamsche Bosschen, is rijk aan vele vogelsoorten. Maar ook de Rucphense Bossen met de Rucphense Heide is een genot om te wandelen. Dit gebied loopt helemaal door tot aan de Belgische grens.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk De Baronie

De wandelkaart voor Wandelnetwerk De Baronie is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk De Baronie:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Informatie over Wandelnetwerk Zeeland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk De Baronie

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63