Wandelnetwerk De Acht Zaligheden

Informatie over Wandelnetwerk De Acht ZalighedenWandelnetwerk De Acht Zaligheden

Wandelnetwerk De Acht Zaligheden is vernoemd naar de 8 dorpen in de Kempen van Brabant welke tezamen De Acht Zaligheden worden genoemd. Het betreft de dorpen Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre. De Acht Zaligheden zouden hun bijnaam te danken hebben aan de Hollandse militairen die hier tijdens de Belgische Revolutie rond 1830 ingekwartierd waren en de streek als armzaligheid bespotten.

Tegenwoordig staat de streek bekend om de natuurpracht van De Kempen van Brabant en het Bourgondische leven dat leven in het grensgebied met België met zich meebrengt.

Wandelnetwerk De Acht Zaligheden is onderdeel van het Wandelnetwerk Brabant, dat in zijn totaliteit wel 6700 kilometer aan wandelpaden beslaat. Het Wandelnetwerk De Acht Zaligheden bestaat, net als alle wandelnetwerken in Brabant, uit wandelknooppunten i.p.v. aaneengeknoopte wandelingen. Met deze wandelknooppunten kun je zelf je wandelroute uitstippelen. Je bepaalt feitelijk zelf wat je wilt zien en hoe lang je wandeling wordt.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk De Acht Zaligheden?

De bovenstaande dorpjes van De Acht Zaligheden zijn allen aanraders. Het zijn historische, kleinschalige dorpjes met vaak een beschermd dorpsgezicht en her en der Rijksmonumenten. Wat naast deze Act Zaligheden een aanrader is, is de stad Eindhoven. Eindhoven ligt ten noord oosten van het Wandelnetwerk De Acht Zaligheden. Eindhoven telt meer dan 140 Rijksmonumenten en is daarnaast als grote stad flink beïnvloed door de industriële revolutie. Het meest bekend is hiervan uiteraard Philips.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk De Acht Zaligheden

De omgeving van de Acht Zaligheden is niet heel kleinschalig. Door ruilverkaveling is dit helaas verdwenen. Je vindt het aantrekkelijke Natuurreservaat De Malpie te zuiden van Valkenswaard. Het meest bekend aan Natuurreservaat De Malpie is het uitgestrekte heidegebied met vele grote en kleine vennen.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk De Acht Zaligheden

De wandelkaart voor Wandelnetwerk De Acht Zaligheden is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.

 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk De Acht Zaligheden:

Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Wijde Biesbosch Zuid

Wandelnetwerk Het Groene Woud

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

Nog geen reacties.

Geef een reactie