Wandelnetwerk Bulskampveld

Informatie over Wandelnetwerk BulskampveldWandelnetwerk Bulskampveld

Wandelnetwerk Bulskampveld is onderdeel van Wandelnetwerk West-Vlaanderen. Het is voor een klein gedeelte ook in Oost-Vlaanderen gesitueerd. Het wandelnetwerk Bulskampveld en Wandelnetwerk West-Vlaanderen bestaan uit wandelknooppunten. Aan de hand van wandelknooppunten stippel je zelf je ideale wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langskomt en hoe lang de route wordt. Je kunt de wandelroute ook eenvoudig onderweg verkorten of juist verlengen.

Wandelnetwerk Bulskampveld bestaat uit 152,5 kilometer wandelpaden en wandelroutes. Het is hiermee het grootste wandelnetwerk van West-Vlaanderen. Het Wandelnetwerk Bulskampveld is een grensgevalletje, het ligt namelijk zowel in West-Vlaanderen als in Oost-Vlaanderen. Het grootste gedeelte ligt overigens in West-Vlaanderen. In zekere zin dus een grensoverschrijdend wandelnetwerk. In totaal telt het netwerk 110 wandelknooppunten. Het Bulskampveld was het grootste middeleeuws heidegebied van Vlaanderen, gelegen tussen Gent en Brugge. Nog steeds is het Bulskampveld een zeer aantrekkelijk natuurgebied voor wandelaars.

Wat zijn de aanraders voor het Wandelnetwerk Bulskampveld?

Wandelnetwerk BulskampveldMaria-Aalter. Maria-Aalter is een dorp van de gemeente Aalter. Het dorp ligt midden in bosrijk gebied. Vroeger werd er op de inwoners van dit gehucht neergekeken. De inwoners werden laatdunkend ‘bosmensen’ genoemd vanwege de geïsoleerde ligging van Maria-Aalter. De ontwikkeling van het dorp tot in zijn huidige staat is eigenlijk pas vanaf begin 19de eeuw in gang gezet. Er is zelfs een eigen kerk gebouwd. In de omgeving van Maria-Aalter is ook een aantal ‘kastelen’ te vinden. Dit zijn eigenlijk 19de eeuwse landhuizen. Deze knusse dorpskern is door zijn speciale ligging midden in de natuur een plek om te bewonderen. 

 Natuur en landschap van Wandelnetwerk Bulskampveld

Het wandelnetwerk Bulskampveld stelt het door bossen en landgoederen gedomineerd landschap centraal. Het voormalige heidegebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen en akkers, omzoomd met loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. Langs het netwerk ontdek je een grote diversiteit aan landschappen. Naast het feit dat Het Bulskampveld het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen is, zijn er ook heel wat open weidelandschappen waar je kan genieten van prachtige uitzichten.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Bulskampveld
Bestel de wandelkaart van Wandelnetwerk Bulskampveld
Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Bulskampveld:

Wandelnetwerk IJzervallei

Wandelnetwerk Hoppeland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.


, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie