Wandelnetwerk Brabantse Wal

Informatie over Wandelnetwerk Brabantse Wal

Wandelnetwerk Brabantse WalWandelnetwerk Brabantse Wal is een wandelnetwerk met wel 836 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Het wandelnetwerk grenst aan Zeeland waar ook een uitgebreid wandelnetwerk is ontwikkeld. Het wandelnetwerk is in 2012 voltooid.

De Brabantse Wal is eigenlijk een deel hooggelegen land en een deel lagergelegen land gescheiden door een zogenaamde steilrand of zoom. Deze steilrand slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Halsteren tot Steenbergen. De steilrand bereikt hoogten van ongeveer 20 meter boven NAP.

Het Wandelnetwerk Brabantse Wal maakt deel uit van Wandelnetwerk Brabant. Het wandelnetwerk bestaat uit wandelknooppunten. Aan de hand van deze wandelknooppunten stippel je zelf je wandelroute uit. Je bepaalt zelf waar je wandeling langs komt en hoe lang of kort de wandelroute wordt.

Wat zijn aanraders op het Wandelnetwerk Brabantse Wal?

Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is een gezellige historische cultuurstad. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen hier het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. In het stadscentrum staan meer dan 800 monumenten, waarvan er ruim tweehonderd zijn aangemerkt als Nationaal Monument. Bij een wandeling door de binnenstad kunt u genieten op een van de vele terrassen die de stad rijk, of heerlijk dineren bij de talrijke restaurants.

Steenbergen. Steenbergen ligt op een uitloper van de Brabantse Wal. Enig hoogteverschil is daarom merkbaar als je door Steenbergen loopt. Steenbergen is rijk aan water en biedt goede mogelijkheden voor de waterrecreant. De uitstekend uitgeruste jachthavens zijn vanuit Zeeland en Zuid-Holland goed bereikbaar. De omgeving van Steenbergen is voornamelijk polderlandschap. In combinatie met de vele dijken met langs groeiende populieren maakt dit een aantrekkelijk gebied voor de wandelaar.

Natuur en landschap van Wandelnetwerk Brabantse Wal

Door de steilrand van de Brabantse Wal is dit gebied verdeeld in een hoger en een lager gelegen gedeelte. Dit zorgt voor een afwisselend landschap. Het lager gelegen gedeelte wordt voornamelijk gekenmerkt door voormalige schorren en slikken en polders terwijl het hoger gelegen gedeelte bedeeld is met bos en heide. Extraatje voor de wandelaar is dat De Brabantse Wal een van de vogelrijkste gebieden van Nederland is.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor Wandelnetwerk Brabantse Wal

De wandelkaart voor Wandelnetwerk Brabantse Wal is op www.wandelenwebwinkel.nl beschikbaar.


 

Artikelen gerelateerd aan Informatie over Wandelnetwerk Brabantse Wal:

Informatie over Wandelnetwerk Zeeland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk Brabantse Wal

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63