Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo

Informatie over Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, HeilooWandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo

Het Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo was het eerste wandelnetwerk in Noord Holland. Zoals de naam al aangeeft omvat het wandelnetwerk de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo. Onder de gemeente Bergen valt ook Egmond en Schoorl. Daarnaast een deel van Heerhugowaard en Hargen.

Het Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo is samengesteld uit aaneengeknoopte wandelroutes, ieder met een eigen kleur. Op de wandelknooppunten is er de mogelijkheid om over te stappen op een andere wandelroute. Op elk wandelknooppunt vind je een informatiepaneel over de omgeving en de faciliteiten.

Dit wandelnetwerk is gelegen in een van de mooiste omgevingen van Nederland om te wandelen namelijk de Schoorlse Duinen. Dit is een beschermd gebied waar je enkel toegang toe verkrijgt met een Duinkaart. Het wandelnetwerk loopt om het gebied heen, maar een bezoek is zeker de moeite waard.

Wat zijn de aanraders van Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo?

Bergen is van oudsher een kunstenaarsdorp. De invloeden daarvan zijn nog duidelijk merkbaar. Tegenwoordig is Bergen, met name in het hoogseizoen, bij de toeristen erg geliefd. Het is een gezellig en pittoresk dorp met een enorme uitstraling. Daarnaast gelegen aan het bos en dicht bij de kust.

De kaasstad Alkmaar is een absolute aanrader wanneer u van cultuur en bezienswaardigheden houdt. Met het Waagplein waar in het verleden de kazen werden verhandeld. Er wordt in het hoogseizoen nog steeds elke vrijdag een kaasmarkt gehouden voor de toeristen. Verder is Alkmaar rijk aan een flink aantal oude hofjes. De horecagelegenheden zijn ook talrijk en gezellig.


Natuur en landschap van Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo

De natuur en het landschap dat je kunt aantreffen op het Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo is gevarieerd. Je vindt zowel bos, agrarisch landschap, duinen, kust en stedelijk gebied. Als wandelaar zal je moeten kiezen welk landschap je wilt voor je wandelroute. Om alle elementen te ervaren heb je wellicht meerdere wandelingen nodig.

Wandelkaarten en kaartmateriaal voor wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo

De wandelkaart voor wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo is beschikbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

Artikelen gerelateerd aan Informatie over wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo:

Informatie over Wandelnetwerk Kop van Holland en Texel

Alle Wandelnetwerken Nederland

Heeft u suggesties voor dit artikel?

Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over dit bericht? Laat onderaan de pagina even een berichtje achter.

One Response to Wandelnetwerk Bergen, Alkmaar, Heiloo

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63