Wandelnetwerk Achterhoek nu echt van start

Wandelnetwerk Achterhoek nu echt van start

Na veel voorbereiding gaat er nu dan echt een start gemaakt worden met de aanleg van het Wandelnetwerk Achterhoek. Vanaf het voorjaar 2015 moet het wandelnetwerk klaar en begaanbaar zijn. Wandelschoenen

Voorzitter Leo Scharenborg van Achterhoek Toerisme en wethouder Erik Luiten van Aalten gaven zaterdag in IJzerlo bij het Dorpshuus IJzerlo het startsein voor de plaatsing van de eerste paal van het wandelnetwerk Achterhoek. Dit is tevens het startpunt voor een aantal wandelroutes welke te bewandelen is op het wandelnetwerk Achterhoek.

Na fietsen nu ook wandelen

De Achterhoek is al erg populair bij de recreatieve fietser. Mede vanwege het succes van het fietsknooppunten netwerk aldaar. Dit netwerk is al in 2009 geopend en beslaat 1500 kilometer aan fietsroutes. De Fietsersbond stelde zelfs dat de Achterhoek het beste fietsgebied van Nederland zou zijn.  Voor de wandelaar moet het Wandelnetwerk Achterhoek minstens zo’n succes worden.

Het Wandelnetwerk Achterhoek zal een indrukwekkende 3000 kilometer aan wandelknooppunten en wandelroutes beslaan. Je zal vanaf 150 startlocaties kriskras door het wandelnetwerk marcheren. Hierbij kun je kiezen tussen bestaande wandelroutes, maar ook voor nieuw aan te leggen wandelknooppunten.

Wandelkaarten voor wandelnetwerk Achterhoek

Na de opening van het netwerk zullen er 4 wandelkaarten worden uitgebracht welke samen het gehele Wandelnetwerk Achterhoek zullen beschrijven. De wandelkaarten zullen zeker worden toegevoegd aan het assortiment van Wandelenwebwinkel.nl waar alle beschikbare wandelkaarten voor de wandelnetwerken in Nederland en België worden aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Wandelen in Gelderland

Alle Wandelnetwerken Nederland

Alle wandelnetwerken België

Nieuw voor knooppuntenwandelaars: De Routepointer !


2 Responses to Wandelnetwerk Achterhoek nu echt van start

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63