Wandelnetwerk Achterhoek geopend

Op donderdag 3 december 2015 is het nieuwe wandelnetwerk Achterhoek officieel geopend.
Het wandelnetwerk Achterhoek bestaat uit 3.000 kilometer gemarkeerde wandelroutes met in totaal 150 startlocaties welke zijn voorzien van een informatiepaneel. Het wandelnetwerk Achterhoek is een initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme in samenwerking met Provincie Gelderland en de Regio Achterhoek.

Tijdens de opening van het wandelnetwerk stond de onthulling van het eerste informatiepaneel centraal. Het betreffende informatiepaneel is te vinden bij de startlocatie “Harmienehoeve” in Winterswijk. Overigens is de informatie niet alleen op het nieuwe informatiepaneel te vinden, maar kan deze ook digitaal via een app op de smartphone worden opgezocht. Door alle aanwezigen werd na de officiële opening een stuk van de gemarkeerde wandelroute gelopen.

Totaal 150 wandelroutes

Het nieuwe wandelnetwerk van de Achterhoek bestaat als aangegeven uit 3.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes die samen een keuzepuntnetwerk vormen. De ene helft bestaat uit oude bestaande routes en de andere helft zijn nieuwe routes. In totaal zijn er nu 150 startlocaties aanwezig die allemaal zijn voorzien van een informatiepaneel met daarop de wandelmogelijkheden in de omgeving. Het wandelnetwerk Achterhoek is een initiatief van Stichting Achterhoek Toerisme en is in samenwerking met Provincie Gelderland en Regio Achterhoek.

Wandelkaarten en routebundels

Vanaf het voorjaar van 2016 zijn er voor het wandelknooppuntennetwerk vier wandelkaarten beschikbaar. Deze vier wandelkaarten splitsen het wandelknooppuntensysteem in de Achterhoek in de regio’s Noordwest, Noordoost, Zuidwest en Zuidoost. De wandelkaarten zijn onder andere te verkrijgen bij de lokale VVV’s , Toeristische informatiepunten en www.wandelenwebwinkel.nl. Naast de wandelkaarten worden er ook nog vier routebundels uitgegeven met daarin de mooiste themaroutes per regio.

Nog geen reacties.

Geef een reactie