Wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân officieel geopend

Op vrijdag 22 april 2016 is het nieuwe wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân officieel geopend door Michiel Schrier, gedeputeerde van de provincie Fryslân. Bij Recreatiecentrum Dúndelle Bakkeveen heeft de heer Schrier de laatste punten op symbolische wijze met elkaar verbonden, waarbij hij de laatste nummers en de laatste verbindingen in het netwerk heeft getekend. In april werd de laatste hand gelegd aan dit netwerk van zo’n 1.245 kilometer, onderdeel van Wandelnetwerk Fryslân. Met de afronding van dit deel van het wandelnetwerk ligt nu in een groot deel van de provincie een wandelknooppuntnetwerk; een unicum! Tijdens een walking lunch konden genodigden vandaag alvast een deel van het wandelgebied ervaren.

Toename aantal wandelkilometers door wandelknooppuntnetwerk
Het wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân is tot stand gekomen in opdracht van provincie Fryslân en de gemeentes Heerenveen, Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf, onder leiding van Recreatieschap de Marrekrite. Daarnaast waren er vele partijen, zoals dorpsbelangen in de verschillende gemeentes, wandelverenigingen, Stichting Wandelnet, natuurorganisaties, Recreatieschap Drenthe, Grontmij en Folkersma Routing en Sign, nauw betrokken bij het project. Gezamenlijk is het wandelnetwerk uitgedacht, met resultaat: het netwerk in Zuidoost Fryslân is fijnmaziger dan de andere netwerken in de provincie. “Als beheerder van het Wandelnetwerk Fryslân zien wij met het netwerk in Zuidoost Fryslân het aantal Friese wandelkilometers in één klap met een derde toenemen. Daaruit blijkt wel dat deze regio zich uitstekend leent om te wandelen.”, aldus Corrie de Groot, coördinator Landrecreatie van de Marrekrite. In iedere gemeente komen minimaal twee startpunten met een informatiepaneel. Liefhebbers kunnen hierdoor eindeloos wandelen door prachtig bosrijk natuurgebied, langs vaarten en kanalen, door weilanden afgewisseld door dorpen en streken.

De overzichtskaart van het wandelnetwerk in Zuidwest Fryslân is hier te bestellen!

Bron: www.marrekrite.frl

Bewaren

Bewaren

18 Responses to Wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân officieel geopend

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63