Laatste nieuws over wandelknooppunten in Friesland

Laatste nieuws over wandelknooppunten in Friesland

Er is veel gezegd en geschreven over de wandelknooppunten in het wandelnetwerk Friesland. Er is naast de onlangs verschenen wandelkaart voor het wandelnetwerk Zuidwest Friesland erg veel vraag naar een wandelkaart voor het vorig jaar officieel geopende wandelknooppuntennetwerk Zuidoost Friesland. Deze wandelkaart is echter nog steeds niet beschikbaar. Via onze vrienden van Vereniging Te Voet in Friesland hebben wij een update gekregen.

Op termijn…..komt er een database waar alle mogelijkheden instaan. Dus vaar, fiets, wandelroutes etc. Helaas zijn dit (ambitieuze) digitale projecten die helaas vaak uit de hand lopen.

Wandelknooppunten routeplanner
Er is vrees dat er opnieuw een wiel wordt uitgevonden. ‎Zoals wel vaker in Friesland gaat men zelf aan de slag met een planner. Dat is ook even vaak geëindigd in een drama! ‎In de optiek van de vereniging zou het beter zijn dit in samenwerking te doen.

Kaarten
Op dit moment wordt er ook nieuw papieren kaartmateriaal ontwikkeld. ‎Helaas gaat dat (ook) allemaal nogal traag en is de kwaliteit voor wandelaars ondermaats te noemen. In het kaartbeeld bepalen de gemeentegrenzen de afgebeelde knooppunten! Dus zie je buiten die gemeentegrenzen wel kaart maar geen knooppunten!‎ Wie verzint dat?

wandelnetwerk achterhoek

Wandelen in Friesland nog steeds in ontwikkeling…

Er is een uitzondering, de nieuwe Falkplankaart van Zuidwest Friesland is goed te noemen. Helaas is het openvouwen daarvan weer een avontuur op zich buiten. ( waar blijven de A5/A4 formaten!)
Thema routes in Friesland
  • Historische paden (bestaand)
  • Groot-Frieslandpad 2016
  • Noordelijke Woudenpad 2018
  • Elfstedenpad‎ 2018
  • Odulphus route 2018
  • Verveningsroute (plan/ontwikkeling)

Er gebeurt dus genoeg met de wandelnetwerken in Friesland. Het is nu wachten op een centraal orgaan dat het uitgeven van kaarten op apps weet te stroomlijnen. We houden het in de gaten.
Via de website www.wandelenwebwinkel.nl zijn de kaarten van Noordoost, Noordwest en Zuidwest Friesland te bestellen. Dit zijn papieren kaarten, maar deze geven nog steeds het beste overzicht van de wandelnetwerken. Kijk hier voor een overzicht van alle wandelkaarten van Friesland.

Bron: Vereniging Te Voet in Friesland

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

U kunt geen reactie achterlaten