Wandelen met de hond

Wandelen met de hond

wandelen met de hond

Houd je van wandelen met de hond? Dan herken je de ergernis van mensen zonder hond vast wel. Het lijkt wel of je hond nergens meer welkom is. Hij zou alleen maar geluidsoverlast veroorzaken, kuilen graven en bovenal overal poepen.

Als hondenbezitter hoef je niet direct in zak en as te gaan zitten en er al helemaal niet over na te denken om je hond weg te doen. Er zijn genoeg fantastische plekken om te wandelen met de hond! Je hond is daar wel welkom. Maak er een leuke wandeling van. Je hond leeft zich uit en jij geniet van alles wat de prachtige omgeving te bieden heeft. En.. niemand heeft er last van.

Wandelknooppunten.eu heeft een aantal tips om te wandelen met de hond.

1)      Staatsbosbeheer geeft per natuurgebied aan waar je met de hond mag wandelen. In deze delen van het natuurgebied mag je hond gewoon los lopen. In natuurgebieden wandelen met de hond is normaliter alleen toegestaan als de hond is aangelijnd. Klik op de link voor de website van Staatsbosbeheer.

2)      Er is een gids samengesteld door de ANWB “wandelen met de hond”. Deze is te verkrijgen bij www.wandelenwebwinkel.nl. In deze gids zijn 33 wandelroutes samengesteld waar je ideaal kan wandelen met de hond. Er is ook een overzicht van de losloopgebieden en zelf zogenaamde waterpretplekken. Hier kan je hond een frisse duik nemen.

3)      Op de website hondenpage.com is een heel aantal plaatsen per provincie aangegeven waar je kunt wandelen met de hond. Het zijn geen kant en klare wandelingen, maar je kunt er wel inspiratie opdoen om een geschikte locatie te vinden waar je kunt wandelen met de hond.

Heb je wat aan dit artikel of heb je opmerkingen of vragen? Laat het alsjeblieft weten door een reactie te plaatsen. Je kunt het artikel ook delen via Facebook of Twitter.


One Response to Wandelen met de hond

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_w in /customers/e/9/4/wandelknooppunten.eu/httpd.www/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63