Wandelen in Zeeland

Informatie over wandelen in Zeeland

wandelen in Zeeland

Wandelen in Zeeland: Steden en dorpen

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan water. Uiteraard de watersnoodramp, maar ook alles wat zich daarna heeft afgespeeld heeft alles met het water te maken. De stormvloedkering heeft het water getemd, maar in de natuur is de invloed van het water nog overal merkbaar. Bewijs daarvan is de enorme populariteit van de watersport in Zeeland.

In de tweede wereldoorlog is er behoorlijk huisgehouden, maar desondanks kent Zeeland een aantal niet te missen steden. Denk aan Middelburg, Zierikzee en Veere. Maar ook de plaatsjes Sint-Anna-ter-Muiden, Dreischor en Nisse bieden prachtige oude gebouwen en indrukwekkende stadsgezichten. Steden en plaatsen als bovengenoemde zitten boordevol historie en je waant je er haast een aantal honderd jaar terug in de tijd. Een plaats als Veere bijvoorbeeld met het pittoreske centrum, jachthaven en de Campveerse Toren uit 1440 waar je wat kunt eten en drinken met uitzicht over het water van het Veerse Gat.

Wandelen in Zeeland: Het landschap

Het Zeeuwse landschap, voor de wandelaar een groot gemak. Vlak maar ontzettend mooi. Wandelen in Zeeland lijkt eentonig, maar dat hoeft het niet te zijn. Naast vlak graslandschap is er genoeg kust waarlangs meer dan genoeg moois te zien is. Rond Domburg bijvoorbeeld is het goed toeven als je van een gezellige kustplaats houdt. Daarnaast is bij Domburg een relatief zeldzaam fenomeen te vinden.Langs de kust is een stuk bosrijk gebied te vinden. Dit is natuurgebied de Mantelinge. Een zoetwaterbos vlak aan de kust.


Dit is uniek, en prachtig. Zeeland biedt een afwisseling van bos, grasland, kusten en kreken.
Wandelen in Zeeland: Wandelknooppunten

Als je gaat wandelen in Zeeland kan je kiezen uit …. wandelnetwerken. De wandelnetwerken zij zo gemaakt dat je zelf je wandelroute kunt samenstellen. Zeeland kent de volgende wandelnetwerken tot op heden: “Walcherse dijken, duinen en watergangen”, “Eindeloos eiland (Noord-Beveland)” , “wandelnetwerk Sporen in de zak” (Zuid Beveland en Tholen) , “wandelnetwerk west Zeeuws Vlaanderen grenzeloos wandelen” , “wandelnetwerk Schouwen Duiveland langs water en land”

Gerelateerde artikelen:

– NS wandelingen

GPS wandelen Hoe en wat?

– Wandelkaarten en wandelaccessoires zijn verkrijgbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

– Als je meer wilt weten over fietsen in Overijssel kijk op www.fietsknooppunten.eu