Wandelen in Overijssel

Informatie over wandelen in Overijsselwandelen in Overijssel

Vlak aan de Duitse grens, maar toch enigszins centraal ligt de provincie Overijssel. Vanuit de randstad is Overijssel heel goed te bereiken. Beter dan Drenthe of Groningen. Overijssel wordt vaak overgeslagen bij de overweging waar men gaat wandelen, maar ook met fietsen overigens. Overijssel doet met de wandelnetwerken Vechtdal Overijssel en Twente niet onder voor andere populaire provincies. In dit artikel wordt wat dieper ingegaan over het wandelen in Overijssel en de wandelnetwerken. Je kunt dan doorklikken naar het wandelgebied om nog meer informatie over het wandelgebied of wandelnetwerk te vinden. Je kunt dan eventueel ook nog doorklikken naar de regionale uitagenda van de VVV en een wandelkaart bestellen.

 Wandelen in Overijssel: wat heeft Overijssel te bieden?

Overijssel heeft een aantal monumenten van formaat te bieden. De Hanzesteden Deventer en Kampen herinneren aan een indrukwekkend verleden. De liefhebbers van oude gebouwen en cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Naast mooie steden met een rijke geschiedenis heeft Overijssel fantastische natuurgebieden te bieden. De meest prominente zijn De Sallandse Heuvelrug en De Weerribben. Ook welbekende en geliefde dorpen als Giethoorn en Ootmarsum zijn de moeite van een bezoek waard.

Wandelen in Overijssel: Wandelknooppunten wandelnetwerken

Wandelnetwerk Vechtdal Overijssel koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Als u gaat wandelen in Overijssel op het wandelnetwerk Vechtdal Overijssel, kunt u ruim 1300 kilometer aan wandelpaden aandoen. De routes hebben een vast beginpunt. Deze staan aangegeven op de wandelknooppunten wandelkaarten. De routes variëren in lengte en hebben allen een eigen kleur. Tijdens de route volgt u eenvoudig de juiste kleur pijlen welke correspondeert met uw wandelroute.

Het wandelnetwerk Twente is een van grootste wandelnetwerken van Nederland. Met ongeveer 3000 kilometer aan wandelpaden is er een enorm aanbod aan verschillende wandelroutes in het wandelnetwerk. Er zijn naar schatting ruim 400 rondwandelingen te maken op dit wandelnetwerk.


Het relatief nieuwe netwerk verbindt oude en nieuwe wandelroutes met elkaar.

– Wandelnetwerk Waterreijk heeft de beschikking over 550 kilometer wandelpad. Er zijn dus genoeg wandelingen uit te stippelen voor de wandelliefhebber.  Er zijn ook nog eens 60 kant en klare rondwandelingen samengesteld. U weet dan zeker dat u de mooiste plekjes van het wandelnetwerk Waterreijk ziet tijdens uw wandeling. Het handige van de kant en klare wandelingen is dat deze makkelijk te herkennen zijn in de omgeving.

 

 

Artikelen gerelateerd aan Wandelen in Overijssel:

– Wandelen in Friesland

– GPS wandelen. Hoe en wat?

– Wandelkaarten en wandelaccessoires zijn verkrijgbaar op www.wandelenwebwinkel.nl

– Als je meer wilt weten over fietsen in Overijssel kijk op www.fietsknooppunten.eu