Wandelen in Limburg

Informatie over wandelen in Limburgwandelen in limburg

Limburg is relatief oud in vergelijking tot de rest van Nederland. Dit is geologisch gezien overigens. Dit komt door de steenkool welke ongeveer 270 miljoen jaar geleden is afgezet in Limburg. Het steenkoolverleden is nog steeds een bekend fenomeen in Limburg. Limburg had bovendien een centrale locatie. Bijvoorbeeld de Romeinen hebben hun sporen achtergelaten in Limburg en met name in Maastricht en Heerlen. Limburg staat vol met oude steden met prachtig historisch bouwwerk. Het Limburgs landschap is op zichzelf al prachtig, maar is verrijkt met vakwerkhuizen, kronkelende riviertjes, kastelen en landhuizen.

Wandelen in Limburg: wandelnetwerken Zuid Limburg

Zuid Limburg heeft op dit moment slechts 1 wandelnetwerk. Wandelnetwerk de Voerstreek. Wandelen op het netwerk in de Voerstreek is een 124 km lange wandeltocht. Aan de hand van de genummerde knooppunten kunt u zelf uw wandeltocht uitstippelen. Bij wandelnetwerk de Voerstreek is zowel Maastricht als de Belgische grens altijd nabij. Uw dagje wandelen in Limburg op het wandelnetwerk De Voerstreek kunt u zo afwisselend maken als u zelf wilt. Met alle elementen zoals natuur, cultuur, historie en culinair.

Wandelen in Limburg: wandelen in Noord- en Midden Limburg


In de regio Noord- en Midden Limburg zijn inmiddels behoorlijk wat wandelnetwerken aangelegd. Daarnaast worden er op dit moment nog een aantal ontwikkeld. De netwerken zijn te onderscheiden in 4 typen wandelnetwerken. De typen hebben hetzelfde type bewegwijzering en zijn op elkaar aangesloten.

Wandelnetwerk Sevenum, Roerdalen, Peel en Maas, Leudal en Beesel.

Wandelnetwerk te Bergen en Gennep

Wandelnetwerk in Venray

Wandelnetwerk in Weert

Artikelen gerelateerd aan Wandelen in Limburg

GPS wandelen. Hoe en wat?

NS wandelingen

Wandelen in Brabant

Fietsen in Limburg