Wandelen in Brabant

Informatie over wandelen in Brabant

Wil je een echt uitgebreide gebied om te wandelen? Ga dan wandelen in Brabant. Brabant is een enorm wandelgebied. Je vindt er in ieder geval 6 wandelnetwerken om uit te kiezen. Dit maakt het er niet makkelijker op om een locatie te vinden om te wandelen. Wat maakt Brabant dan zo aantrekkelijk? Om een aantal korte pluspunten op te sommen: schitterende natuur, ongerepte natuurgebieden, bourgondische sfeer en dicht bij de grens met België.

Wandelen in BrabantIn dit artikel lees je meer over Brabant als wandelgebied en welke wandelnetwerken Brabant kent. Je kunt doorklikken naar elke wandelnetwerk om daar meer over te lezen. Je kunt ook doorklikken naar de Uitagenda van de lokale VVV’s. Je kunt ook doorklikken om de bijpassende wandelkaarten te bestellen.

Wandelen in Brabant: Zuidoost Brabant

Zuidoost Brabant met als centraal punt de stad Eindhoven biedt een prachtig divers wandelgebied. Zuidoost Brabant biedt ruimte aan 6 wandelnetwerken. Brabant is uniek als wandelgebied door de combinatie van vlakten afgewisseld met bosrijk gebied. Daarnaast is Zuidoost Brabant dicht bij de Belgische en de Limburgse grens. Een Bourgondische levensstijl is de mensen in Zuidoost Brabant niet vreemd.

De volgende wandelnetwerken zijn te vinden in Zuidoost Brabant:

– Wandelnetwerk Oirschot (180 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Reusel-De Mierden (140 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Someren (145 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Eersel (145 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Landerd (150 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Deurne (225 kilometer wandelknooppunten), wandelnetwerk Bladel (135 kilometer wandelknooppunten) en wandelnetwerk Bergeijk (175 kilometer wandelknooppunten).wandelen in Tilburg

Wandelen in Brabant: Midden Brabant

Midden Brabant is gelegen rond te gezellige stad Tilburg. Tilburg is bekend van het organiseren van de grootste kermis van de Benelux. Daarnaast ligt Tilburg nabij de Belgische grens. De natuurliefhebber wordt getrakteerd op de schoonheid van de Loonse en Drunense Duinen. Midden Brabant kent in ieder geval 1 wandelnetwerk. Wandelnetwerk De zes van Tilburg. Dit zijn eigenlijk 6 middellange wandelingen welke met elkaar verbonden zijn.


Wandelen in Brabant: West Brabant

West Brabant grenst aan Zeeland. Wandelen in west Brabant is een andere ervaring dan de andere Brabantse gebieden. De landschappen zijn vaker vlak grasland dan bosrijk. Gecombineerd met water. Anderzijds is natuurgebied De Biesbosch in west Brabant gelegen. Dit is een ongelooflijk mooi gebied om doorheen te wandelen. Ook west Brabant grenst in het zuiden aan België. West Brabant heeft slechts 1 wandelnetwerk: Wandelnetwerk West Brabant. Dit wandelnetwerk kent 1000 kilometer aan wandelknooppunten.

 

Vind alle wandelknooppuntenkaarten op wandelenwebwinkel.nl

Gerelateerd aan wandelen in Brabant:

NS-wandelingen

Wandelen met een GPS. Hoe en wat?