Wandelnetwerk Zuid Holland; nu subsidie beschikbaar

wandelnetwerk zuid holland

In de nota ‘Wandelroutenetwerk Zuid-Holland 2010-2020’ geeft de provincie Zuid Holland een aanzet tot de aanleg van een gloednieuw wandelnetwerk. De nota draagt bij aan het doel van de provincie Zuid Holland om zorg te dragen voor een aantrekkelijke leefomgeving voor iedereen. Dit valt nog niet mee in de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Een wandelnetwerk met wandelknooppunten draagt in ieder geval zeker bij aan dit streven.

Subsidie

Zuid Holland zoekt de samenwerking op voor de aanleg van het wandelnetwerk. Wie hieraan wil bijdragen kan rekenen op subsidie. Er was al € 170.000 beschikbaar gesteld, maar hier komt nu nog eens € 500.000 bij. Wie in 2013 een initiatief wil ontplooien om het wandelnetwerk Zuid Holland op te tuigen kan de subsidie onder voorwaarden aanvragen. Zo moet de wandelroute zijn opgenomen in het wandelnetwerk Zuid Holland. Dat betekent dat de route op de wandelroutenetwerkkaart ingetekend moet staan. Deze kaart wordt jaarlijks door de provincie aangepast. Dit jaar zijn er nieuwe wandelroutes ingetekend in onder andere de Krimpenerwaard, Drechtsteden, Rijn- en Veenstreek en het gebied van Deltapoort. 

wandelnetwerk zuid hollandBewegwijzering

Wandelroutes worden vaak aangelegd door (samenwerkende) gemeenten en natuur- en recreatieschappen, maar ook door agrarische natuurverenigingen. Zij zorgen ook voor bordjes en paaltjes waarop de wandelroute is aangegeven. De provincie wil dat de wandelaar de wandelroutes en wandelknooppunten overal in Zuid-Holland gemakkelijk kan herkennen. Daarom heeft de provincie in de subsidieregeling ook richtlijnen opgenomen voor eenduidige bewegwijzering voor het wandelnetwerk.

Meer informatie

Meer informatie over de mogelijkheden, eisen en richtlijnen die bij de subsidieregeling horen, staan in de brochure ‘Subsidie bij aanleg wandelroute eisen en richtlijnen’. Alle subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor meer informatie over de aanleg van het Wandelnetwerk Zuid Holland houd de website van de provincie in de gaten. (www.zuid-holland.nl)

Producten voor het wandelnetwerk

Producten voor het wandelnetwerk Zuid Holland, zoals wandelkaarten, zullen na verschijning verkrijgbaar zijn bij Wandelenwebwinkel.nl

 

 

 

 

 

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie