Subsidie beschikbaar voor Wandelnetwerk Kop Noord Holland

Wandelnetwerk WaddenwandelenRealisatie van Wandelnetwerk Kop van Noord Holland, gelegen in onder meer de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen, is weer een stap dichterbij gekomen. Dit nu de provincie Noord Holland een flinke subsidie heeft toegezegd voor de aanleg van het wandelnetwerk.

Dit Wandelnetwerk is een initiatief van de 3 bovenstaande gemeenten die de handen ineengeslagen hebben om dit project op poten te zetten. Het plan maakt deel uit van het project ‘Groen in de Kop’ dat tot doel heeft om regio aantrekkelijker te maken op het gebied van natuur en landschap.

Het nieuwe wandelnetwerk zal totaal zo’n 425 kilometer aan wandelpaden bevatten rond de 3 initiërende gemeenten. De wandelaar kan zich er steeds van vergewissen dat hij over de mooiste paden loopt en de mooiste plekken ziet die de regio te bieden heeft. De paden worden daarop geselecteerd. Daarnaast zijn er dikwijls bestaande (en beproefde) paden opgenomen in het wandelnetwerk. Bijvoorbeeld de LAW’s of Langeafstandswandelpaden doorkruisen het netwerk.

Enkele delen van het wandelnetwerk zijn al klaar. Het zal echter nog tot 2018 duren voordat het totale wandelnetwerk voltooid is. Uiteraard wordt er tegen die tijd weer volop bericht over het netwerk en zullen hoogstwaarschijnlijk gedrukte weergaven worden uitgegeven.

Wandelnetwerk Kop van Noord Holland zal niet het enige wandelnetwerk van de provincie Noord Holland worden. Rond Bergen, Egmond en Schoorl is al een wandelnetwerk. Dit wordt zelfs flink uitgebreid in de toekomst.

Zie ook:

Wandelnetwerk Kop van Holland (en Texel)

Alle wandelnetwerken van Nederland


, , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie