Stapje dichter bij Wandelnetwerk Noord Holland

Wandelnetwerk Noord HollandDe wethouders van 10 Noord Hollandse gemeenten komen woensdag 12 februari 2014 bij elkaar om de handen ineen te slaan. Zij tekenen een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het regionaal Wandelnetwerk Noord Holland. In de samenwerkingsovereenkomst wordt ook het beheer van het wandelnetwerk overeengekomen. Het wandelnetwerk Noord Holland ligt in de gemeenten Bergen, Langedijk, Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest,Heemskerk, Beverwijk en Velsen.

Een deel van het Wandelnetwerk Noord Holland is al gereed en bruikbaar. Er kan al gewandeld worden in de gemeenten Bergen, Alkmaar en Heiloo. Het wandelnetwerk bestaat uit paaltjes met gekleurde pijlen welke in twee richtingen bewegwijzerd zijn. Aan de hand van de wandelknooppunten kun je eenvoudig een wandelroute volgen en makkelijk op een andere wandelroute overstappen.

In de kop van Noord Holland is het ook al mogelijk om via wandelknooppunten te wandelen. Dit gedeelte van het Wandelnetwerk Noord Holland is ontwikkeld door een andere partij. Dit project heet “Waddenwandelen”. Waddenwandelen omvat de provincies Groningen, Friesland, de kop van Noord Holland en de Waddeneilanden.

Voor de verdere realisatie van het Wandelnetwerk Noord Holland is het bedrijf Recreatie Noord Holland NV gevraagd door de samenwerkende gemeenten. Doelstelling is om het gehele Wandelnetwerk in 2015 gereed te krijgen. De samenwerkingsovereenkomst wordt in het gemeentehuis van Heemskerk ondertekend.


, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie