NS wandelingen

NS Wandelingen in Nederland.

 Stichting Wandelnet heeft samen met de NS een serie NS wandelingen samengesteld in heel Nederland. Het leuke van deze wandelingen is dat je gewoon de trein pakt en waar je uitstapt begint de wandeling. De NS wandelingen beginnen en eindigen altijd bij een station. Je kunt dus ook eenvoudig weer de trein naar huis pakken.

NS wandelingen per provincie

De NS wandelingen volgen steeds een gedeelte van een LAW, Lange-Afstands-Wandelpad. Ze gaan door stedelijk gebied, door natuurgebied langs cultureel erfgoed en langs leuke bezienswaardigheden. De NS wandelingen zijn in elke provincie uitgerold. Zelfs op Texel is een ns wandeling uitgestippeld en er is niet eens een station. Het begin- en eindstation is uiteraard Den Helder. Het punt is dat de NS wandelingen er echt op gemaakt zijn dat je de mooiste plekjes om het station gaat zien met deze wandelingen.


Hoe kan ik de NS wandelingen vinden en wat kost het?

De NS heeft onder andere voor de NS wandelingen een website gemaakt. www.Eropuit.nl. Op deze website kan je de NS wandelingen selecteren. Je kunt deze als pdf downloaden. En het mooiste is dat de wandelingen Gratis zijn te downloaden.

Per wandeling is aangegeven wat er te doen is en waar je eventueel kunt overnachten. Je kunt zelf direct een treinkaartje bestellen en bekijken hoe laat de trein gaat. Handig dus.

ns wandelingen

Er worden elk jaar meer wandelingen toegevoegd aan het eropuit.nl. Er is op dit moment nog geen koppeling gemaakt met de wandelknooppunten netwerken in de provincies. Dit zal wellicht in de toekomst nog komen. Houd wandelknooppunten in de gaten voor meer informatie over de NS wandelingen in de toekomst.

Heeft dit artikel u geholpen? Of heeft u nog vragen of opmerkingen? Laat het graag even weten via een reactie onder aan de pagina. Bedankt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie