Kies de wandelgemeente 2013

Wie lekker wil wandelen kan daarvoor in ieder geval terecht in de drie genomineerden voor ‘Wandelgemeenten van het Jaar 2013’: Midden-Drenthe, Ommen en Wassenaar. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars volgens Wandelkrant ‘Te voet’. De Wandelkrant is ook de organisator van de jaarlijkse verkiezing. Wie uiteindelijk de titel krijgt kun je zelf meebepalen door je stem uit te brengen.

Dat kan tot en met 7 april 2013 op www.wandelkrant.nl. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2013.

Uitvoerig beoordeeld
Gemeenten in Nederland zetten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’ beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Vorig jaar werd Rijssen-Holten gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar, daarvoor Tubbergen en in 2010 wat het Horst aan de Maas.

De Grote Drie
Uit de tientallen gemeenten die deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn uiteindelijk Midden-Drenthe (Drenthe), Ommen (Overijssel) en Wassenaar (Zuid-Holland) genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.

Verslaggevers van ‘Te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en beoordeelden ter plaatse de mooiste route. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie