Wandelnetwerk West Vlaanderen

Informatie over Wandelnetwerk West VlaanderenWandelnetwerk Kustwandelroute

Het Wandelnetwerk West Vlaanderen is voor een groot gedeelte gelegen aan de Belgische Kust. Daarnaast is er een gedeelte gesitueerd aan de Frans-Belgische grens en de Nederlands-Belgische grens.  Dit mooie, toeristische stukje Vlaanderen is ideaal om te wandelen. Een heerlijk divers landschap.

Het Wandelnetwerk West Vlaanderen is geen gesloten wandelnetwerk. Dit houdt in dat niet alle afzonderlijke wandelnetwerken op elkaar aangesloten zijn of dat het een provincie-dekkend wandelnetwerk is. De afzonderlijke wandelnetwerken zijn voorzien van genummerde wandelknooppunten. Dit is prettig omdat je dan zelf de wandelroute kunt samenstellen en gebruik kunt maken van hulpmiddelen zoals de Routepointer.

Het wandelnetwerk West Vlaanderen bestaat uit de volgende afzonderlijke wandelnetwerken:

Wandelnetwerk Zwin: dit netwerk bestaat uit 50 kilometer wandelpaden en 36 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt aan de kust tegen de grens met Nederland aan.

Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken: dit netwerk bestaat uit 260 kilometer wandelpaden en 104 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt meer in het binnenland tegen de Nederlands-Belgische grens aan.

Wandelnetwerk Bulskampveld: dit netwerk bestaat uit 152,5 kilometer wandelpaden en 110 wandelknooppunten. Dit wandelnetwerk ligt meer in het binnenland van West-Vlaanderen.

Wandelnetwerk Kustwandelroute: dit netwerk bestaat uit 180 kilometer wandelpaden en 140 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt aan de Belgische Kust.

Wandelnetwerk Westkust: dit netwerk bestaat uit 130 kilometer wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Dit netwerk ligt aan de Belgische Kust.

Wandelnetwerk Land van Mortagne: dit netwerk bestaat uit 150 kilometer wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is onbekend. Dit netwerk ligt wat meer in het binnenland van West-Vlaanderen tegen de Frans-Belgische grens.

Wandelnetwerk Hoppeland: dit netwerk bestaat uit 228 kilometer wandelpaden en 184 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt wat meer in het binnenland van West-Vlaanderen tegen de Frans-Belgische grens.

Wandelnetwerk IJzervallei: dit netwerk bestaat uit 200 kilometer wandelpaden en 126 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt wat meer in het binnenland van West-Vlaanderen tegen de Frans-Belgische grens.

Wandelnetwerk Ieperboog: dit netwerk bestaat uit 100 kilometer wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Dit netwerk ligt wat meer in het binnenland van West-Vlaanderen tegen de Frans-Belgische grens.

Wandelnetwerk Heuvelland: dit netwerk bestaat uit 270 kilometer wandelpaden en 180 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt wat meer in het binnenland van West-Vlaanderen tegen de Frans-Belgische grens.

Voor een geografisch overzicht van de wandelnetwerken in Belgie kijk op de overzichtskaart.

Overzichtskaart wandelnetwerken Belgie

De toekomst en ontwikkeling van Wandelnetwerk West Vlaanderen

Het wandelnetwerk West Vlaanderen is op dit moment niet provincie-dekkend. Het is niet te zeggen dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Het is voor de wandelaar wel fijn als wandelnetwerken op elkaar aansluiten. De laatste 4 wandelnetwerken, welke aan de Frans-Belgische grens liggen, sluiten bijvoorbeeld wel op elkaar aan. Je kunt dan makkelijk een netwerk-overschrijdende wandeling maken zonder daarvoor om te hoeven schakelen.

Gerelateerde Artikelen

Alle Wandelnetwerken Nederland

Nieuw voor Knooppuntwandelaars: De Routepointer!

Wandelknooppunten Hoe en Wat?