Wandelnetwerk Vlaams Brabant

Informatie over Wandelnetwerk Vlaams BrabantWandelnetwerk Pajottenland

Het Wandelnetwerk Vlaams Brabant bestaat uit verschillende afzonderlijke wandelnetwerken. Deze netwerken bestaan uit genummerde wandelknooppunten. De wandelnetwerk liggen ver uit elkaar en sluiten dus niet op elkaar aan. De netwerken liggen, op dit moment, om het grootstedelijk gebied van Brussel heen. Dit is wel een van de aantrekkelijkste gebieden om te wandelen met veel natuur en inhoud.

Zoals gezegd zijn de afzonderlijke wandelnetwerken voorzien van genummerde wandelknooppunten. Dit is prettig omdat je dan zelf de wandelroute kunt samenstellen en gebruik kunt maken van hulpmiddelen zoals de Routepointer.

Het wandelnetwerk Vlaams Brabant bestaat uit de volgende afzonderlijke wandelnetwerken:

– Wandelnetwerk Pajottenland: dit netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden en 270 wandelknooppunten. Netwerk Pajottenland ligt te westen van het grootstedelijk gebied van Brussel.

– Wandelnetwerk Zuid Dijleland: dit netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden en 232 wandelknooppunten. Het netwerk Zuid Dijleland ligt ten oosten van het grootstedelijk gebied van Brussel.

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels: dit netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden en 325 wandelknooppunten. Het netwerk Hagelandse Heuvels is gelegen ten noordoosten van het grootstedelijk gebied van Brussel.

Voor een geografisch overzicht van de wandelnetwerken in Belgie kijk op de overzichtskaart.

Overzichtskaart wandelnetwerken Belgie

De toekomst en ontwikkeling van Wandelnetwerk Vlaams Brabant

Het wandelnetwerk Vlaams Brabant is op dit moment bij lange na niet provincie-dekkend. Het is niet te zeggen dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Het is voor de wandelaar wel fijn als wandelnetwerken op elkaar aansluiten. Je kunt dan makkelijk een netwerk-overschrijdende wandeling maken zonder daarvoor om te hoeven schakelen.

Gerelateerde Artikelen

– Alle Wandelnetwerken Nederland

– Nieuw voor Knooppuntwandelaars: De Routepointer!

– Wandelknooppunten Hoe en Wat?

Wandelnetwerk Oost Vlaanderen