Wandelnetwerk Oost Vlaanderen

Informatie over Wandelnetwerk Oost VlaanderenWandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen

Het Wandelnetwerk Oost Vlaanderen bestaat uit verschillende afzonderlijke wandelnetwerken. Deze netwerken bestaan uit genummerde wandelknooppunten. De wandelnetwerk liggen ver uit elkaar en sluiten dus niet op elkaar aan. Als je op alle afzonderlijke netwerken gewandeld hebt, heb je wel het hele spectrum gezien van wat Oost Vlaanderen te bieden heeft. Van het krekenlandschap van het Belgisch-Nederlandse grensgebied tot de Vlaamse Ardennen in het grensgebied met Frankrijk.

Zoals gezegd zijn de afzonderlijke wandelnetwerken voorzien van genummerde wandelknooppunten. Dit is prettig omdat je dan zelf de wandelroute kunt samenstellen en gebruik kunt maken van hulpmiddelen zoals de Routepointer.

Het wandelnetwerk Oost Vlaanderen bestaat uit de volgende afzonderlijke wandelnetwerken:

– Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken: dit netwerk bestaat uit 260 kilometer wandelpaden en 104 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt meer in het binnenland tegen de Nederlands-Belgische grens aan. Dit wandelnetwerk ligt enigszins op de grens met West Vlaanderen. Deze staat daarom ook in dat overzicht genoemd.

– Wandelnetwerk Bulskampveld: dit netwerk bestaat uit 152,5 kilometer wandelpaden en 110 wandelknooppunten. Dit wandelnetwerk ligt ten oosten van Brugge. Het netwerk loopt zowel in Oost- als West Vlaanderen.

– Wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen: dit netwerk bestaat uit 300 kilometer wandelpaden en 152 wandelknooppunten. Dit netwerk ligt in het zuiden van Oost Vlaanderen tegen de Belgisch-Franse grens.

Voor een geografisch overzicht van de wandelnetwerken in Belgie kijk op de overzichtskaart.

Overzichtskaart wandelnetwerken Belgie

De toekomst en ontwikkeling van Wandelnetwerk Oost Vlaanderen

Het wandelnetwerk Oost Vlaanderen is op dit moment bij lange na niet provincie-dekkend. Het is niet te zeggen dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Het is voor de wandelaar wel fijn als wandelnetwerken op elkaar aansluiten. Je kunt dan makkelijk een netwerk-overschrijdende wandeling maken zonder daarvoor om te hoeven schakelen.

Gerelateerde Artikelen

– Alle Wandelnetwerken Nederland

– Nieuw voor Knooppuntwandelaars: De Routepointer!

– Wandelknooppunten Hoe en Wat?

Wandelnetwerk West Vlaanderen