Wandelnetwerk Antwerpen

Informatie over Wandelnetwerk AntwerpenWandelnetwerk Kempense Hoven

Het Wandelnetwerk Antwerpen is het meest uitgebreide wandelnetwerk van België. Het heeft de meeste afzonderlijke wandelnetwerken van alle provincies in Vlaanderen. Het gebied is voorzien van veel groene, natuurrijke wandelgebieden. Het is bij uitstek geschikt om heerlijke wandelingen in te maken. Enkele wandelnetwerken grenzen aan Nederland. De wandelnetwerken sluiten in deze gebieden dan ook aan op de wandelnetwerken gelegen op Nederlands grondgebied.

De afzonderlijke wandelnetwerken zijn voorzien van genummerde wandelknooppunten. Dit is prettig omdat je dan zelf de wandelroute kunt samenstellen en gebruik kunt maken van hulpmiddelen zoals de Routepointer.

Het wandelnetwerk Antwerpen bestaat uit de volgende afzonderlijke wandelnetwerken:

Wandelnetwerk In het land van stille waters: het netwerk bestaat uit 310 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk In het land van stille waters ligt ten zuidwesten van de stad Antwerpen.

Wandelnetwerk Rivierenland: het netwerk bestaat uit 500 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Rivierenland ligt ten zuiden van de stad Antwerpen.

Wandelnetwerk Kempense Heide: het netwerk bestaat uit 310 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Heide ligt aan de grens met Nederland en grenst aan het Nederlandse Wandelnetwerk De Baronie.

Wandelnetwerk Kempense Hoven: het netwerk bestaat uit 480 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Hoven ligt ten noordoosten van de stad Antwerpen.

Wandelnetwerk Kempense Kolonies:  het netwerk bestaat uit 435 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Kolonies ligt nabij de Nederlandse grens en de stad Turnhout.

Wandelnetwerk Kempense Beemden: het netwerk bestaat uit 325 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Beemden ligt ten oosten van de stad Antwerpen.

– Wandelnetwerk Kempense Netevallei: het netwerk bestaat uit 340 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Netevallei ligt ten zuidoosten van de stad Antwerpen.

– Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug: het netwerk bestaat uit 315 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Heuvelrug ligt ten zuiden van de stad Turnhout.

Wandelnetwerk Kempens Landgoed:  het netwerk bestaat uit 415 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempens Landgoed ligt ten oosten van de stad Turnhout vlak aan de grens met Nederland.

Wandelnetwerk Kempense Landduinen: het netwerk bestaat uit 340 kilometer aan wandelpaden. Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Landduinen ligt ten zuiden van de plaatsen Geel en Balen.

Wandelnetwerk Kempense Meren: het netwerk bestaat uit 270 kilometer aan wandelpaden.Het aantal wandelknooppunten is niet bekend. Het netwerk Kempense Meren ligt ten westen van de stad Lommel en net ten zuiden van de Nederlandse grens.

Wandelnetwerk De Merode: het netwerk bestaat uit 512 kilometer aan wandelpaden en 421 wandelknooppunten. Het wandelnetwerk De Merode ligt in het groene gedeelte tussen Brussel, Antwerpen en Hasselt.

Voor een geografisch overzicht van de wandelnetwerken in Belgie kijk op de overzichtskaart.

Overzichtskaart wandelnetwerken Belgie

De toekomst en ontwikkeling van Wandelnetwerk Antwerpen

Het wandelnetwerk Antwerpen is op dit moment niet provincie-dekkend. Het is niet te zeggen dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn. Het is voor de wandelaar wel fijn als wandelnetwerken op elkaar aansluiten. Je kunt dan makkelijk een netwerk-overschrijdende wandeling maken zonder daarvoor om te hoeven schakelen. Het leuke is dat dit in Antwerpen het geval is aan de Nederlandse grens waar de wandelnetwerken grensoverschrijdend worden en aansluiten op de Nederlandse netwerken.

Gerelateerde Artikelen

– Alle Wandelnetwerken Nederland

– Nieuw voor Knooppuntwandelaars: De Routepointer!

– Wandelknooppunten Hoe en Wat?

Wandelnetwerk Oost Vlaanderen

Wandelnetwerk Vlaams Brabant